Dental İmplant İle Gülüşünüzü Tasarlıyoruz
İmplant Tedavisi Aşamaları
Aşırı çay ve kahve tüketimi, sigara ve alkol, ağız hijyenine yeterince önem verilmemesi vb. sebeplerden ötürü diş ve diş etlerinde bazı problemler görülebilmektedir. Dişlerin kaybedilmesi durumunda ise oluşan açıklıklar kişilere ciddi problemler yaratmaktadır. Günlük aktivitelerde yaşanan aksaklıkların yanı sıra kişiler psikolojik olarak da yıpranmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu diş eksikliklerinin kapatılması amacı ile implant tedavisi uygulanmaya başlamıştır. Peki tedavi aşaması nasıl işlemektedir. Tedavi 3 ile 6 ay arasında sürmektedir. Köprü tedavisine göre uzun ve zorlu bir süreçtir. Tedaviye başlamadan evvel hastaların bu süreci kabul etmesi gerekmektedir. Muayenehanemizde yaptığımız ön muayene öncelikle hastalarımızın kemik ve diş eti yapısını inceliyoruz. Ağız hijyeni bu noktada bizler için çok önemli. Tedavi sonrası enfeksiyon gibi olumsuz durumların meydana gelmemesi için ağız hijyeni yoksa, hijyen sağlamak amacı ile tedavi uyguluyoruz. Yaptığımız tedavi planlamasının ardından tedavi süreci başlıyor. Çene içerisinde bulunan kemiğe vida geçirilmesi şeklinde bir tedavi uygulanır. Lokal anestezi sayesinde hasta acı duymaz. Atılan dikişlerin iyileşmesi aşamasında sonra ise sıra protezin takılmasına gelir. Çene kemiğine yerleştirdiğimiz vidaya diş sabitlenir. Daha sonra doğal bir görüntü sağlamak amacı ile iyileşme başlığı yerleştirilir.
Tedavi Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler
Muayenehanemizde yapılan implant tedavisi sonrası aşağıdaki hususlara dikkat etmek gerekmektedir;
- Koyulan tamponu yarım saat kadar ısırın.
- Ağzınızdaki uyuşukluk geçene kadar katı ve sıvı tüketimi yapmayın.
- 24 saat boyunca gargara yapmaktan ve tükürmekten kaçının.
- Hekiminiz tarafından verilen ağrı kesicileri düzenli kullanın. Şayet buz uygulaması tavsiye edildiyse uygulamayı ihmal etmeyin.
- 24 saat sigara ve alkol kullanımından uzak durun.
- 7 gün boyunca doktorunuz tarafından yasaklanan yiyecekleri tüketmekten kaçının.
- Protez takıldıktan ve tamamen iyileşme sağlandıktan sonra ağız ve diş hijyenine önem verin.
- Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın.
Tedavi sonrası hastalarımıza 6 ayda bir kontrol tavsiye ediyoruz. İki yıl sonrasında kontroller senelik olarak seyredecektir. Sağlıklı gülüşünüze geri kavuşmak için iyi bir hekim ve steril bir ortam tercihinin önemli olduğunu unutmayınız.