Tüp Bebekte İlaçsız Tedavi
Doğal yollardan bebek sahibi olamayan çiftler çeşitli tedavilerle bazen maddi durumlarını zorlayacak ölçüde harcama yaparlar. Tüp bebekte ilaçsız tedavi yöntemiyle anne baba adaylarının maddi yükü biraz da olsa hafifler. Anne adayından alınan henüz olgunlaşmamış yumurtalar uygun şartlarda olgunlaştırılarak tüp bebekte ilaçsız tedavi sürecine başlanır. Bu yöntem sayesinde anne adayının yoğun ilaç kullanımının da önüne geçilmiş olur.
İlaçsız Tedavi Yönteminin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
- Kullanılan ilaçların en aza indirilmesi sayesinde anne ve baba adaylarının maddi yükünü hafifletir.
- Uygulanan tedavinin süresini kısaltmayı sağlar.
- Eğer gebelik sağlanamazsa tedavi sürecinde yoğun ilaç kullanılmadığı için hastanın diğer tedavi için uzun bir bekleme süresine ihtiyacı yoktur.
- Anne adayları ilaç yan etkilerine maruz kalmaktan kurtulur.
- Gebe kalma şansı %30 ila %35’tir.
Tüp Bebekte İlaçsız Tedavinin Avantajları
Hastaların çoğunda kullanılan ilaçlar yan etkilere yol açabilmektedir. Özellikle polikistik over sendromu rahatsızlığı olan hastalarda karında sıvı toplanması, karında kistleşme hissi ve böbrek iflası gibi ciddi belirtiler gösterebilmektedir. Bu durumdaki hastaların ilaç kullanılmadan yumurtalıklarındaki yumurtalar alınabilmekte ve döllenebilmektedirler. Tüp bebekte ilaçsız tedavi yöntemiyle hastanın o ay oluşan yumurtasının gelişimi takibinin yanı sıra yumurtlama olmadan önce 4 ila 7 adet olgunlaşmamış yumurta da toplanır. Gelişmiş yumurtaların döllemesi yapılırken olgunlaşmamış yumurtalar da gerekli işlemlerden geçirilerek olgunlaştırılır ve dölleme işlemi uygulanır. Bu sayede ilaç kullanmadan elde edilen embriyo sayısı da artmış olur. Tüp bebekte ilaçsız tedavi ile gebelik şansı da büyük oranda arttırılmış olur. Tüp bebekle ilgili tedavi sürecini incelemek ve günümüzde kullanılan tedavi yöntemleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için internet sayfaları üzerindeki ilgili online siteleri ziyaret edebilirsiniz.